INFORMUJEMY, NIE KOMENTUJEMY

© 2020-2021 r. FreeDomMedia. All rights reserved.

Centralna Agencja Informacyjna

04:21 | poniedziałek | 22.07.2024

© 2020-2023 r. FreeDomMedia. All rights reserved.

Kiedy szczur na obiad?

Czas czytania: 2 min.

Kartka z kalendarza polskiego

22 lipca

Bestialski mord tysięcy Polaków przez herojów Ukrainy

11 lipca 1943 Krwawa niedziela 11 lipca 1943 r. była kumulacją ludobójstwa popełnionego przez Ukraińców na Polakach. Tego dnia Ukraińcy z OUN-UPA i wspierająca...

Koniecznie przeczytaj

Nie ustają próby zmuszenia ludzi do przerzucenia się na dietę robaczaną. A ponieważ ona z jakiegoś powodu nie zyskuje zwolenników, pojawił się nowy pomysł – na razie kosztowny, ale docelowo tani – mięso z pytona zamiast steku czy schabowego. Co dalej?

“Pyton rośnie szybko, jego hodowla jest tania, nie wymaga dużo miejsca i produkuje mniej odpadów niż przemysłowa produkcja wołowiny”, to najnowsze wnioski “naukowców” z Uniwersytetu Macquarie w Sydney, brytyjskiego Uniwersytetu Oksfordzkiego, a także uczelni z Republiki Południowej Afryki i z Wietnamu, którzy pod przewodnictwem doktora biologii Daniela Natuscha chcieli zwrócić uwagę świata, że hodowle pytonów mogą być odpowiedzią na “globalne wyzwania dotyczące żywienia ludzi”. Argument jest ten sam, co zawsze – pyton nie generuje takiego śladu węglowego jak krowa, a w dodatku, żeby uzyskać z niego kilogram filetów, wystarczy go nakarmić 1200 gramami “pożywienia”. Generalnie chodzi o to, że pyton mało zjada a dużo na tym “przyrasta”, więc jest opłacalny w hodowli, no i “nie niszczy planety”. W dodatku o ile hodowla krów czy świń jest zła, nie mówiąc o hodowli zwierząt futerkowych, to hodowla pytonów trzymanych w klatkach będzie dobra, tym bardziej, że pytony mogą “zjadać odpadki”. Co prawda przez dziesięciolecia odpadki roślinne zjadały świnie (dopóki “mądrość naukowców” tego nie zabroniła) a zwierzęce – norki i lisy (dopóki przemysł tekstylny nie postanowił wykończyć hodowli proponując ekologiczny plastik zamiast prawdziwych futer), ale teraz będą to robić pytony i wszystko będzie w porządku. “Naukowcy” więc są zachwyceni nowym pożywieniem. Problemem jest obecnie tylko cena – tanie w hodowli węże, są bardzo drogie w konsumpcji, a w dodatku, żeby je hodować, trzeba im zapewnić cieplarniane warunki. Czyli je dogrzać. No i futro z norek jest nieetyczne a torebka z hodowanego pytona będzie etyczna i eko.

- reklama -

Pozostaje jedna kwestia. Jak wiadomo, pytony żywią się gryzoniami, które też trzeba im zapewnić. Ciekawe, kiedy naukowcy dojdą do wniosku, że w zasadzie to pyton w łańcuszku pokarmowym jest zbędny i można od razu zacząć jeść to, co on. Czyli np. szczury. W końcu w Azji są już jadane…

źródło: wp.pl

Śledź nas na:

Czytaj:

Oglądaj:

Subskrybuj
Powiadom o

0 komentarzy
Wbudowane informacje zwrotne
Zobacz wszystkie komentarze
reklama spot_img

Ostatnio dodane

MANIPULACJE AKCJAMI TRUMPA – POWTÓRKA Z 9/11?

Analitycy wskazują na anomalie giełdowe podobne do tych, które wystąpiły na kilka dni przed zamachami na WTC i Pentagon!...

Przeczytaj jeszcze to!

0
Podziel się z nami swoją opiniąx